Isolatiewerken in Gavere, Gent en omstreken

Voor isolatiewerken groot of klein, moet je bij Thomas Van Brussel zijn! Wij Isoleren uw dak volgens de regels van de kunst! Ook zorgen wij dat u de nodige R/d waarde behaalt en de maximale premie kan aanvragen. Het nodige papierwerk krijgt u bij het overhandigen van de eindfactuur! Door uw dak te laten isoleren bespaart u op stookkosten en verdient u de kosten snel terug. In de hete zomermaanden zal uw woning aangenamer zijn en de isolatie dempt ook het geluid van buiten. Isolatie werkt ook brandvertragend dus ook veiliger voor de inwoners! De woning is ook een stuk meer waard, met de nodige isolatie kan u de EPC waarde van uw woning doen dalen. Er zijn diverse mogelijkheden voor het isoleren van uw dak.

Dak isoleren aan de buitenkant

Powerroof® Max

Thermische isolatieplaat met geïntegreerd onderdakfolie voor gebruik op hellende daken met een sporenconstructie.

Powerroof Max

Powerroof® Max is speciaal geschikt voor de thermische (na)isolatie van sporenkappen (zonder dakbeschot).
Powerroof® Max is voorzien van een onderdakfolie die verlijmd is op de aluminiumbekleding.
De Rectivent overlapping die middels de geïntegreerde plakstrook op de plaat wordt gelijmd, zorgt voor een winddicht dak.
De platen zijn eenvoudig aan te brengen ook bij ongelijkmatige tussenafstand van de sporen.
Bij renovatieprojecten zorgt Powerroof® ervoor dat de bestaande binnenconstructie ongewijzigd kan blijven.
Poweroof® Max is aan beide zijden voorzien van een licht gewafeld zuiver aluminiumfolie van 50 μ.
Het tand-en- groef kliksysteem waarborgt een snelle, eenvoudige montage en een doorlopende isolatie schil.

Belangrijkste voordelen

  • Goede thermische prestaties: λD = 0,022 W/mK
  • Isolatie en onderdakfolie ineen zorgt voor een windicht dak
  • Lichtgewicht voor eenvoudigere en snelle montage
  • Eenvoudig te combineren met dakramen
  • Ideaal voor renovatie en restauratie

Gutex

GUTEX ONDERDAKPLAAT TAND&GROEF 4ZIJDEN 22MM 2500X7 50MM - 45platen/pallet - Rd:M²K/W 0.45

Met het GUTEX-systeem het dak renoveren – en in de toekomst investeren. De GUTEX dakrenovatie bestaat uit de regen- en hagelsteenzekere onderdakplaat GUTEX Ultratherm, evenals een pakket vochtregulerende isolatie tussen de kepers/spanten uitgevoerd met GUTEX Thermofibre inblaasisolatie of de flexibele GUTEX Thermoflex isolatieplaten. Tezamen met een damprem van onze systeem-partner biedt dit systeem de hoogste zekerheid en is goed voor uw geldbeugel en het milieu. Profiteer daarenboven van de uitgesproken bescherming tegen koude, hitte en geluid.

Tijdbesparende en eenvoudige plaatsing door zeer hoge maatvastheid, éénlagige, homogene densiteit, winddicht, als nooddak tot 3 maand in weer en wind, geen nageldichtingsband of nageldichtingen nodig, bijkomende warmte-isolatie en reducering van koude brugeffect.

Isotec


Isotec is de perfect oplossing als de ruimte onder het dak al is ingericht. Isotec is een bovendaks isolatiesysteem volgens het sarkingprincipe dat beantwoordt aan alle eisen van geventileerde en geïsoleerde schuine daken. Het ontwerp van de panelen maakt Isotec geschikt voor de renovatie en nieuwbouw van daken met een traditioneel gebinte, van de meest eenvoudige tot de meest ingewikkelde constructie.

Je kunt er de volledige klassieke dakopbouwfasen in één keer uitvoeren: het onderdakscherm, de thermische isolatie, de panlatten en de tengellatten, de versteviging van de structuur en het dampscherm. De dakpanelen zijn licht en gemakkelijk te manipuleren, waardoor de plaatsingskost in vergelijking met klassieke systemen een stuk lager ligt.

Eenmaal geplaatst, maken ze dat de dakstructuur waterdicht, sterk geventileerd, thermisch efficiënt en zelfdragend is. Dankzij een productie op maat kan Isotec aangepast worden aan elk dakpanformaat. Het hoog isolerend vermogen garandeert frisse kamers in de zomer en een doeltreffende verwarming in de winter, waardoor uw dak geen bron van zorgen meer is, maar een sterk kostenbesparende bron van uw dagelijks welzijn. Isotec.

.

Dak isoleren aan de binnenkant

Als de dakconstructie aan de binnenzijde nog niet is afgewerkt, is er ook de mogelijkheid om te isoleren langs de binnenkant. LET OP! Dit kan enkel indien er een onderdak aanwezig is. Als er geen onderdak aanwezig is moeten we 1st het dak vernieuwen en een onderdakfleece plaatsen.

Ursa Isolatie

ISOLEREN MET MINERALE GLASWOL

Wat is minerale glaswol? 

Minerale glaswol isolatie is een heel veelzijdig isolatiemateriaal dat vervaardigd is uit een aantal zorgvuldig gekozen grondstoffen. Vaak bestaat de minerale wol voornamelijk uit zand en glasscherven die worden verhit en gesponnen tot een soepele vezelmat. Die verwerkt men dan verder tot het eindproduct. Naast zand en (gerecycleerd) glas worden soms ook kalk, soda, organische materialen en een bindmiddel toegevoegd afhankelijk van de toepassing van het eindproduct. 


Afhankelijk van de toepassing kies je voor glaswol op rol, minerale glaswolplaten of inblaaswol, bijvoorbeeld voor spouwmuurisolatie.

Zes redenen om te kiezen voor minerale glaswol isolatie van URSA

1. Thermisch comfort

De thermische isolatiewaarde van glaswol is één van de hoogste. Het materiaal verhindert temperatuurverschillen in de geïsoleerde ruimte, wat ervoor zorgt dat het in de winter binnen lekker warm blijft en je in de zomer geen last hebt van de hitte. Je kunt dus bij koude weersomstandigheden met een gerust hart de verwarming een stuk lager draaien, waardoor je een serieus bedrag bespaart op je energierekening én meehelpt aan het behoud van ons milieu.

2. Brandveiligheid

Onbeklede minerale wol voldoet aan de hoogst mogelijke euroklasse A1 op vlak van brandveiligheid. De inerte aard van minerale glaswol zorgt ervoor het niet onderhevig is aan verandering bij bijvoorbeeld extreem hoge temperatuur. Het isolatiemateriaal is van nature onbrandbaar, zorgt niet voor vlamverspreiding, ontwikkelt bijna geen rook en vormt geen brandende druppels.

3. Akoestisch comfort

Isoleren met minerale wol verhoogt ook het geluidscomfort in een ruimte. Woon je bijvoorbeeld naast een drukke weg, een spoorwegovergang of vliegen er regelmatig vliegtuigen over? Dan ervaar je hier al een stuk minder hinder van door te kiezen voor geluidsisolatie met minerale glaswol. Maar ook voor geluiden uit de aangrenzende ruimtes (zoals het feestje van je bovenbuur of de tv beneden in je huis) worden door minerale wol gedempt.

4. Duurzaam & milieuvriendelijk

Op heel wat vlakken is minerale glaswol kopen ook kiezen voor ons milieu.

  • De thermische voordelen zorgen voor een lager energieverbruik en minder uitstoot van CO2.
  • Minerale wol is gemaakt van gerecycleerde en onuitputtelijke materialen. 
  • Een kleine hoeveelheid grondstof heeft meteen al een grote impact: één kubieke meter grondstof maakt al 150 kubieke meter minerale glaswol, goed voor drie vrijstaande huizen. 
  • Minerale wol is comprimeerbaar, waardoor er minder transport nodig is om het te vervoeren.
  • Onderzoek van EURIMA toonde aan dat minerale glaswol nog 55 jaar na plaatsing hoge thermische prestaties levert. De lange levensduur van het materiaal maakt het dus een duurzame keuze voor je woning.

Ook na gebruik is het isolatiemateriaal recycleerbaar om nieuwe minerale wol van te maken.

5. Gezond & veilig

De minerale wol van URSA werd door verschillende studies volledig veilig verklaard voor de gezondheid, en werd volgens de Europese Richtlijn 97/69/CE geclassificeerd als niet-kankerverwekkend. 

Daarnaast mag minerale wol zonder problemen met de blote hand worden aangeraakt, hoewel er bij plaatsing nog altijd aangeraden wordt om handschoenen te dragen en de handen na afloop te wassen. Je huid kan namelijk altijd gevoelig zijn aan het isolatiemateriaal, zelfs als is het volledig veilig verklaard.

6. 100% veilige isolatie

De hoge thermische prestaties van minerale glaswol zorgen ervoor dat je veel minder energie nodig hebt om je woning te verwarmen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portefeuille. Een goed geïsoleerd huis maakt een serieus verschil voor het bedrag op je energiefactuur, wat je meer ruimte geeft in je gezinsbudget. Zo verdien je de prijs van de glaswol al snel terug.


Voor veel isolatiewerken, zoals voor je dak of zoldervloer, kun je ook een premie aanvragen bij de overheid. Wat natuurlijk ook weer voordelig is voor je portefeuille.

Isover Isoconfort

Het meest gebruikte isolatiemateriaal, is glaswol. Deze isolatie is niet alleen effectief in het tegenhouden van de warme lucht van binnen en de koude lucht van buiten, maar kan ook vocht tegenhouden. Daar komt nog bij dat glaswol niet duur is. Isover Isoconfort is een glaswolplaat, dat gericht is op het isoleren van hellende daken. De isolatieplaten zijn bekleed met een zacht vlies uit polyester. De Isoconfort 32 is ontworpen om perfect te passen tussen spanten of kepers van een hellend dak, enerzijds door een grote elasticiteit, anderzijds door de hoge mechanische eigenschappen van de isolatie.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 77067162_2770473213010928_6240928480016465920_o-2-768x1024.jpg

Isover Rollisol Plus

Veerkrachtige glaswoldeken met aan één zijde een dampremmende aluminium bekleding met spijkerflenzen. De Rollisol Plus heeft samendrukbare zones aan beide zijkanten zodat het product goed klemmend tussen de gordingen bevestigd kan worden.
Isover Rollisol Plus is bestemd voor het thermisch en akoestisch isoleren van bestaande hellende daken. Tevens kan Rollisol Plus worden toegepast als akoestische isolatie op plafonds en in houten verdiepingsvloeren.

Isoleren met een vaste Pur plaat

Deze vorm van isoleren gebruiken we vooral bij een plat dak.
PUR staat voor polyurethaan, één van de beste en meest efficiënte isolatiematerialen op de huidige markt. PUR-isolatieplaten worden zowel bij een plat dak als hellend dak gebruikt. Bij een hellend vlak worden de platen niet tussen, maar wel op de kepers geplaatst. Er moest dus steeds voldoende ruimte zijn onder je dak. Je kan ze rechtstreeks vijzen op het keperwerk en naadloos laten aansluiten op elkaar. De platen zijn meestal voorzien van een dampremmende laag. Je hoeft dus geen dampscherm meer te plaatsen, in tegenstelling tot traditionele glaswol. Om deze PUR-dakisolatie perfect aan te laten sluiten op muren of spanten kan je de zijkanten opspuiten met PUR-schuim. Om de naden nog beter te dichten, wordt er soms ook gekozen voor twee lagen isolatieplaten die geschrankt over elkaar liggen.

Schuiven naar boven