Dakgoten in Gavere, Gent en omstreken

We bieden dakgoten in verschillende uitvoeringen aan. Bij een bakgoot plaatsen we aan de binnenzijde EPDM, zink of koper en als afwerking aan de buitenzijde gebruiken we TRESPA, PVC, CEDER, of zelf PADOUK. Voornamelijk gebruiken we als binnenzijde EPDM en aan de buitenzijde TRESPA. Deze combinatie bied een lange levensduur aan en een tijdloze uitstraling.

Binnenzijde

Koper

Een koperen dakgoot is erg goed bestand tegen corrosie en gaan gemiddeld wel 80 jaar mee. Koperen dakgoten staat bekend om zijn exclusieve uitstraling en kenmerkt zich doordat er na verloop van tijd een groene zweem over het materiaal komt door natuurlijke oxidatie.

Zink

Zink is het meest populaire materiaal voor een dakgoot, dit omdat het een zeer goede prijs kwaliteit verhouding heeft. Om lekkages in zinken dakgoten te voorkomen is het van groot belang dat u uw dakgoot goed laat onderhouden en op tijd laat vervangen. Bij regelmatig schoonmaken verlengd u de levensduur van uw dakgoten. De belangrijkste periode voor onderhoud is na de herfst wanneer de meeste bladeren zijn gevallen. Door de vele vochtige bladeren blijft er water in de goten liggen en zal het gaan bevriezen. Het zware ijs zullen de soldeernaden eerder laten scheuren en zullen de dakgoten door het gewicht door laten buigen. De kosten van het professioneel laten schoonmaken van uw dakgoten weegt niet op tegen de kosten van een reparatie of het vervangen van uw dakgoten.

Anthrazinc

Geprepatineerd zink

ANTHRA-ZINC® is het allereerste geprepatineerde zink, reeds 40 jaar geleden geïntroduceerd door VMZINC®. 
Het betreft een zink in antraciet, dat uitstekend past bij leien en waarmee het vaak wordt gecombineerd. De beschermende patina is het resultaat van een oppervlaktebehandeling met fosfaten van het natuurlijk zink. Dit milieuvriendelijke proces van pre-patineren laat toe om het zink een gepatineerd aspect te geven van bij de start.
Langs beide zijden is het zink bedekt met een dun organisch beschermlaagje, dat eveneens zorgt voor een unieke esthetische look.  EsthetiekANTHRA-ZINC® is een antraciet grijs aspect. Het patina is homogeen en de textuur is kenmerkend voor zink.
ANTHRA-ZINC® kan een licht verschil in tint vertonen bij de productie. Deze verschillen in nuances maken integraal deel uit van het product en doen niets af van de intrinsieke kwaliteiten van zink. Het volstaat om hier rekening mee te houden bij gebruik, voor een optimaal esthetisch resultaat. 

EPDM

EPDM is onze 1ste keus voor dakgoten. Zijn jouw dakgoten verouderd of beschadigd. In bepaalde gevallen kan je jouw dakgoten laten bekleden met EPDM. EPDM gaat tot 50 jaar mee. EPDM is synthetisch rubber en staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen Monomeer. Door je dakgoten met EPDM te laten bekleden worden je dakgoten weer waterdicht. Daarnaast is EPDM bestand tegen UV-straling en zure regen. Aarzel niet en contacteer ons voor een vrijblijvende offerte!

Buitenzijde

Trespa

Trespa is een veelzijdig dakgootbekledingsmateriaal. Dit is de dag van vandaag het meest verkozen product voor een dakgoot. Trespa-platen zijn perfect om unieke effecten te creëren, de uitstraling van een gebouw te bepalen en de kwaliteiten van het gebouw te onderstrepen. Trespa is leverbaar in een breed aanbod aan kleuren, en biedt fascinerende esthetica met vrijwel onbeperkte ontwerpmogelijkheden voor de nieuwe generatie dakgoten. Het hele assortiment wordt met een voorwaardelijke productgarantie van 10 jaar geleverd.

Ceder

Cederhout is een veelgebruikt materiaal voor dakgoten. Waarom? Het is volledig onderhoudsvrij. Cederhout gaat zelf onbehandeld makkelijk 20 jaar mee. Cederhout is een natuurproduct, duurzaam. Het houtweefsel van cederhout bevat natuurlijk thujaplicine en wateroplosbare fenolen. Zij beschermen het hout tegen houtrot en insectenaantasting. Het is dus niet nodig ceder te behandelen met een houtverduurzamingsproduct. Ceder trekt zelden krom. Het is een lichtgewichthout met ongelooflijke sterkte door zijn vezelstructuur zodat het neigt om zijn vorm te houden. Voorts barst het niet als veel andere types van hout kan barsten.

Deceuninck PVC Hardschuim

Een dakgoot in PVC hardschuim is niet alleen voordelig voor uw portefeuille maar het is ook een heel kwalitatief product waar wij De 100% achter staan. Deze profielen bestaan uit een kern van hard pvc-schuim met een toplaag in hoogslagvast hard pvc. Deze toplaag is met de kern verbonden door coëxtrusie. Hardschuimprofielen omvatten een volledig geïntegreerd systeem voor dakgoot- & dakrandbekleding. Een bijkomend voordeel is dat deze volle hardschuimprofielen onderling combineerbaar zijn met de holle bekledingsprofielen in hard pvc. Deze onderlinge uitwisselbaarheid zorgt voor een verscheidenheid aan afmetingen en vormen. Zodoende wordt de keuzemogelijkheid voor een duurzame en optimale oplossing nog een stuk ruimer. Er is ook een heel uitgebreid aanbod aan kleur opties.

Padoek

Dakgoten laten bekleden met padoek is een echte blikvanger voor uw woning. Padoek hardhout, ook wel Padouk hout genoemd, behoort tot het duurzaamste hardhout te wereld. Padouk hout is populair omdat het schitterend zilvergrijs vergrijst, nauwelijks werking kent en duurzaamheidsklasse 1 heeft. Padoek hout groeit in West Afrika. Bijzonder is dat Padoek niet voorkomt als zijnde bossen, maar alleen als individuele bomen.

PVC

Snel, goedkoop en eenvoudig uw dakgoot bekleden in de kleur die perfect aansluit bij u? Met de PVC van Deceuninck kan het allemaal. Een dakgootbekleding in pvc brengt heel wat voordelen met zich mee. Het is duurzaam, makkelijk en snel te verwerken, vraagt weinig onderhoud en is volledig weerbestendig! Het is bovendien ook schimmelwerend en bestand tegen chemische producten.

Schuiven naar boven