Platte daken in Gavere, Gent en omstreken

Epdm Mastersystems

Al jaar en dag werken wij met Epdm Mastersystems van VM Building Solutions.

EPDM staat voor ethyleen, propyleen, dieen, monomeer. EPDM is een synthetische dakrubber. EPDM Mastersystems garandeert een uitstekende weerstand tegen extreme weersomstandigheden en verzekert een levensduur van minimum 50 jaar. De kwaliteit van plaatsing speelt een zeer grote rol in de levensduur van uw plat dak. Mastersystems EPDM beschikt over de nodige ATG-UEAtc-keuringen. Een product van de beste kwaliteit tegen de beste prijs.

Dankzij de lange levensduur is EPDM een milieuvriendelijke oplossing voor uw dak. Daarbij komt nog dat EPDM recycleerbaar is en herwerkt kan worden in andere toepassingen. EPDM is bovendien de dakafdichting bij uitstek voor de aanleg van een groendak!


GEEN VLAM OP HET DAK, geen kans op brand tijdens de dakwerken want EPDM is vuurvrij verwerkbaar! EPDM voldoet aan de Broof(t1) en beschikt over vuurbestendigheidscertificaten (Europese norm), die zowel intern als door onafhankelijke instituten zijn getest.


Vrijwel alle bouwvergunningen gaan gepaard met de verplichting hemelwater te bufferen voor intern gebruik: toiletspoeling, wasmachines, vijveraanvulling,… EPDM Mastersystems kan u een dakafdichting aanbieden met een helderregenwatercertificaat.

Plat dak isoleren

Bij voorkeur isoleren wij het dak aan de buitenkant. Bij renovatie werken we op de oude laag roofing. De isolatieplaten worden bovenop de roofing aangebracht en daarboven een laag EPDM. U kan het al raden, EPDM Mastersystems. Bij nieuwbouw dient er 1st een dampscherm geplaatst te worden, dan de isolatie en als afwerking de EPDM.

Dampscherm

Het belang van dampschermen voor het isoleren van een plat dak is niet te onderschatten. De correcte plaatsing van het scherm is belangrijk. Daarvoor maak je een onderscheid tussen verschillende soorten platte daken. Een dak dat aan de buitenkant is geïsoleerd noem je een warm dak. Bevindt de isolatie zich in het gebouw zelf, dan spreek je van een koud dak. Tegenwoordig zijn de meeste platte daken warme daken.

Afhankelijk van het type ondergrond gebruiken we ALUTRIX of een V3 dampscherm

Schuiven naar boven